شکایت از اصناف

شکایت از خودروسازان چگونه است؟

شکایت از خودروسازان در صدر شکایات مردمی قرار دارد که عوامل مختلفی باعث می‌شود تا شهروندان از این گروه شغلی شکایت کنند.

صنعت خودرو سازی در کشور ما در مقایسه با سایر کشورها در وضعیت و جایگاه مناسبی قرار ندارد و خودروهای تولید داخل طبق اصول و استانداردهای جهانی تولید نمی‌شوند. این قضیه تقریبا برای شهروندان یک امر بدیهی است که کیفیت خودرو ایرانی در سطح مطلوبی قرار ندارد.

در طی چند سال اخیر، تحریم‌هایی که صنعت خودروسازی با آن مواجه شد، سبب تولید کیفیت محصولات نامناسب گردید و این صنعت با مشکلات عدیده‌ای مواجه شد. البته نمی‌توان از تخلفات خودروسازان در این زمینه چشم پوشی کرد و در حال حاضر کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که از صنعت خودروسازی رضایت نداشته باشد.

شرکت‌های شناخته شده خودروسازی در ایران شامل ایران خودرو و سایپا است که از آغاز فعالیت رسمی آن‌ها در حوره خودرو سازی، چندین سال می‌گذرد.

در واقع شکایت از خودروسازان مرتبط با شرکت ایران خودرو و سایپا است و عمده شکایات مردمی در ارتباط با این دو شرکت خودروسازی است.

از لحاظ کیفیت، تفاوت خاصی میان خودروهای تولید سایپا و ایران خودرو نمی‌کند و رضایت عمومی از سطح کیفی محصولات آن‌ها وجود ندارد.

تخلفات حوزه خودروسازی در یکی دو سال اخیر کم نبوده است و از راه‌های مختلفی از مردم سوء استفاده کرده‌اند. همه این مسائل باعث شده است تا زمینه شکایت از خودروسازان افزایش پیدا کند.

دلایل شکایت از خودروسازان متعدد است اما عدم تحویل خودرو در موعد مقرر و گرانفروشی جزو آشکارترین دلایل شکایت از این صنعت می‌باشد.

با توجه به اختلاف شدید قیمت خودرو تولید کارخانه با بازار آزاد، کلیه تقاضا برای خرید خودرو داخلی به قیمت کارخانه است. در واقع زمینه شکایات مردمی از همین مسئله آغاز می‌شود.

خریدار اقدام به خرید خودرو به قیمت کارخانه نموده است و با توجه به قراردادی که بین مشتری و خودروساز بسته شده است، خودروساز باید در موعد قرارداد، خودرو خریداری شده را به مشتری تحویل دهد. حال اگر خودروساز به تعهد خود عمل نکند و خودرو در موعد قانونی در اختیار خریدار قرار ندهد، بحث شکایت در این زمینه مطرح می‌شود.

شهروندان می‌توانند شکایت از خودروسازان به دلیل عدم تحویل به موقع خودرو و دلایل دیگر در مراجعی مانند وزارت صنعت، سازمان حمایت از مصرف‌کننده، سامانه‌های طراحی شده توسط وزارتخانه صنعت مانند سامانه 124 مطرح کنند. همچنین در مواقعی که بحث گران فروشی مطرح است، سازمان تعزیرات در این زمینه ورود می‌کند.

کارگران خودروسازی

معرفی شرکت‌های خودروسازی سایپا و ایران خودرو

حال که بحث شکایت از صنعت خودروسازی مطرح است، لازم است تا نگاهی به شرکت‌های سایپا و ایران خودرو بیاندازیم.

شرکت سایپا

سایپا یکی از شرکت‌های شناخته شده خودرو سازی در ایران می‌باشد. این شرکت فعالیت رسمی خود را از سال 1346 تحت عنوان تولید اتومبیل سیتروئن آغاز نمود و بر پایه مقررات شرکت‌های سهامی پایه ریزی شده است.

وانت آکا و سواری ژیان از جمله اولین محصولات تولیدی این شرکت بود که تولید آن‌ها بدون استفاده از تجهیزات مدرن صورت گرفت. تقریبا از سال 1353 به بعد تولیدات شرکت به واسطه استفاده از ابزارهای جدید و مکانیزه شدن برخی از بخش‌های تولیدی، روند صعودی یافت و بر تنوع محصولات شرکت نیز افزوده شد. به گونه‌ای که علاوه بر خودرو‌های مذکور، محصولات پیشرفته‌تر و با امکانات بیشتری نیز تولید شد.

در سال 1354 نام شرکت تغییر یافت و عبارت ” شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل” با نام اختصاری سایپا شکل گرفت. همچنین در سال 1358 شرکت سایپا تحت مالکیت دولت جمهوری اسلامی قرار گرفت و سرمایه آن نیز به بخش‌های مختلف انتقال گردید.

امروزه شرکت سایپا با در اختیار داشتن بیش از 90 شرکت خودرو‌ساز، قطعه ساز، تحقیقاتی، مالی و رفاهی به یک گروه خودرو‌سازی بزرگ با امکان تولید انواع مختلف خودروهای سواری و تجاری تبدیل شده به طوری که در عرصه جهانی به عنوان بیست و یکمین شرکت خودرو‌ساز بین‌المللی مطرح شده است.

شرکت ایران خودرو

علاوه بر شرکت سایپا، شرکت دیگری تحت عنوان ایران خودرو در زمینه تولید خودرو در داخل کشور فعالیت می‌کنند. نام این شرکت در گذشته ایران ناسیونال بوده است. تاسیس شرکت ایران خودرو به سال 1341 باز می‌گردد.

این شرکت به همراه شرکت سایپا، حجم قابل توجهی از انواع خودروهای ایرانی را تولید می‌کند و از طریق همکاری با شرکت‌های خارجی عملیات مربوط به مونتاژ خودرو را انجام می‌دهد.

مشکلات خودروسازان و شکایت از آن‌ها

همانطور که گفته شد، سطح رضایت عموم مردم از صنعت خودروسازی در کشور ما چندان مطلوب نیست و در طی چند سال اخیر شکایات زیادی از این صنعت شده است.

نارضایتی خریداران صرفا به بحث کیفیت خودرو محدود نمی‌شود بلکه تخلفات در این حوزه بیشتر از آن چه که تصور شده می‌باشد. تحویل ندادن خودرو به مشتریان و یا تحویل خودرو معیوب سبب نارضایتی خریداران را فراهم کرده است.

مشکلات فنی خودروها بعد از خرید از دیگر مواردی است که موجبات نارضایتی خریداران را ایجاد کرده است. مصرف کنندگان از کیفیت خودرو و قیمت بالا آن‌ها ناراضی هستند و تمامی این عوامل باعث شکایت از خودروسازان طی چند سال اخیر شده است.

بدعهدی‌های شرکت‌های خودرو سازی موجب سلب اعتماد مردم به این صنعت شده است و در عین حال پاسخگو نبودن مسئولان مربوطه، مشتریان به ناچار اقدام به شکایت از خودروسازان می‌کنند.

البته باید به این مورد توجه کرد که تحریم‌های بین‌المللی علیه صنعت خودرو سازی در سطح کیفی خودروهای تولیدی نقش موثری دارد و می‌توان تا حدود زیادی مشکلات ناشی از تولید خودرو را به عوامل تحریم واگذار کرد.

در واقع تحریم‌های صورت گرفته باعث شده است قطعات کافی در اختیار تولیدکنندگان خودرو قرار نگیرد و در نتیجه محصولی بی‌کیفیت تولید شود.

در واقع نارضایتی مردم از صنعت خودرو سازی، در ارتباط با هر دو شرکت تولیدی خودرو یعنی سایپا و ایران خودرو است و نسبت به این مجموعه شکایاتی نیز مطرح می‌شود.

از آن جهت که اغلب خودروهای خریداری شده از شرکت خودروسازی داخل به صورت پیش خرید است، آثار حقوقی مربوط به بیع کلی برای آن‌ها خواهد داشت.

بنابراین به لحاظ قانونی اگر خودروسازان، محصولات خریداری شده را با وجود مشکل در اختیار مردم قرار دهند، شاکی می‌تواند درخواست تعویض خودرو سالم را بدهد.

تولید بدنه خودرو

اصلی‌ترین دلایل شکایات از خودروسازان

اغلب شکایات مطرح شده از خودروسازان به دلیل بدعهدی‌های مسئولان مربوطه در تحویل خودرو یا عدم کیفیت و کارایی خودرو است که مشکلات فراوانی را برای مصرف کنندگان به وجود آورده است.

همین امر باعث شده است تا خریداران دیگر به شرکت‌های خودروسازی اعتماد نکنند و کمتر کسی قصد خرید خودرو تولید داخل را داشته باشد.

با توجه به این که هرساله تعداد شکایات فراوانی علیه صنعت خودروسازی مطرح می‌شود، اما مدیران این مجموعه توجهی خاصی نسبت به اعتراضات مطرح شده ندارند و خریداران ناچار به طرح شکایت از آن‌ها می‌شوند.

چنانچه مجموعه خودروسازی به اعتراضات مصرف کنندگان رسیدگی کنند و نقدهای به وجود آمده را در دستور کار خود قرار دهند، یقینا میزان شکایات کاهش می‌یابد و تاثیر به سزایی در کیفیت خودروهای تولیدی خواهد داشت.

از جمله دلایل اصلی شکایت از خودروسازان، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کیفیت نامطلوب خودرو

اگر به دلایل اصلی شکایت از خودروسازان توجه کنید، یقینا بحث نارضایتی از کیفیت خودروها به چشم می‌خورد. کیفیت نامطلوب خودروهای داخلی به دلیل به کارگیری قطعات نامناسب و غیر استاندارد در تولید خودرو است.

تحویل خودرو با تاخیر

عدم تحویل به موقع خودرو یکی از موارد شناخته شده شکایت از خودروسازان است. زمانی که خریدار خودرویی را پیش خرید می‌کند و زمان تحویل نیز به طرفین تعیین می‌شود، شرکت به تعهد خود مبنی بر تحویل به موقع خودرو پایبند نیست و بعد از گذشت مدت طولانی از زمان تعیین شده خودرو را به خریداران تحویل می‌دهد.

عدم تطابق خودرو خریداری شده با خودرو تحویل داده شده

گاهی اوقات، شرکت خودروسازی، محصولی را به مشتری تحویل می‌دهد که با آنچه سفارش داده است، تفاوت می‌کند. به طور مثال، در زمان پیش خرید، مشتری اقدام به خرید خودرو پژو نموده است اما موقع تحویل به او خودرو سمند داده می‌شود.

البته وقوع این موضوع توسط خودروسازان بسیار نادر است اما شاهد چنین تخلفاتی در این زمینه بوده‌ایم.

صنعت خودرو

افزایش قیمت خودرو

افزایش قیمت خودرو در هنگام تحویل، یکی دیگر از شکایات مطرح شده از خودروسازان است. بدین گونه که خریدار با قیمت مشخص اقدام به خرید خودرو می‌کند اما در زمان تحویل بنا به دلایل مختلفی قیمت محصول تغییر می‌کند. در این حالت خریداران چاره‌ای جز پس گرفتن پول یا پذیرش افزایش قیمت ندارند.

سایر دلایلی که می‌تواند به شکایت از خودروسازان منجر شود، عبارتند از:

  • انعقاد قراردادهای یک طرفه و منافع جویانه از سوی شرکت‌های سایپا و ایران خودرو( قرارداد خرید و فروش خودرو توسط این شرکت‌ها به گونه‌ای منعقد می‌شود که تماما به نفع این شرکت باشد و خریدار در این بین متحمل ضرر و زیان فراوانی می‌شود).
  • وجود نقص فنی در خودرو خریداری شده بعد از تحویل که البته این مورد ناشی از کیفیت نامناسب قطعات به کار رفته می‌باشد.
  • عدم تحویل ابزار و وسایل ضروری خودرو مانند لاستیک زاپاس و غیره (برخی اوقات خودرو تحویل داده شده از قطعات ضروری برخوردار نمی‌باشد که معمولا با درخواست مجدد خریدار این محصولات به وی داده می‌شود).

نحوه شکایت از خودروسازان

روش‌های مختلفی برای شکایت از خودروسازان وجود دارد که در صورت اعتراض می‌توان به مراجع صالح رجوع کرد. حال سوال اساسی اینجاست که برای طرح شکایت علیه صنعت خودروسازی از چه راه‌هایی می‌توان اقدام کرد؟

در صورتی که قصد شکایت از مجموعه خودروسازی را دارید، می‌توانید یکی از روش‌های زیر را استفاده نمایید.

شکایت از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت

یکی از روش‌های متداول طرح شکایت علیه خودروسازان، از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت می‌باشد. درواقع مطابق قانون، رسیدگی به شکایات مردمی در خصوص صنعت خودرو در صلاحیت این سازمان می‌باشد.

فرد شاکی باید به سازمان صنعت، معدن و تجارت مراجعه کرده و شکایت خود را به ثبت برساند. البته رسیدگی به این‌گونه شکایات در سازمان مزبور کمی زمان‌بر است و پروسه مشخصی را طی می‌کند.

سازمان صنعت برای پیگیری شکایات مردمی در زمینه خودرو، سامانه ای را طراحی کرده است تا افراد به راحتی بتوانند شکایت خود را ثبت کنند. متقاضیان و شاکیان ضمن مراجعه به سازمان استان مربوط شکایات، انتقادات و درخواست‌های خود را طرح و پیگیری نمایند.

در صورتی که مصرف‌کنندگان از نحوه رسیدگی به شکایت در سازمان صنعت رضایت کافی نداشته باشند، می‌توانند شکایت خود را مجدد در سازمان صمت مطرح کنند که پیگیری این مسائل توسط دبیرخانه هیات اختلاف خودرویی صورت می‌گیرد.

ایرادات خودروسازی

شکایت از طریق سازمان حمایت از مصرف‌کننده

مرجع صالح دیگری که برای شکایت از خودروسازان وجود دارد و شاکی قانونا می‌تواند تخلفات آن‌ها را گزارش دهد، سازمان حمایت از مصرف‌کننده است.

سازمان حمایت از مصرف‌کننده همان طور که از نام آن پیدا است، به منظور حمایت از مصرف‌کنندگان در زمینه تهیه محصولات مختلف ساماندهی شده است.

سازمان حمایت از مصرف‌کننده در جهت رسیدگی به شکایات مطرح شده، اقدامات لازم را جهت اثبات تخلف از طرف شرکت های خودروسازی انجام می‌دهد.

در واقع رسیدگی به شکایات مصرف‌کنندگان در خصوص تخلفات صورت گرفته از صنعت خودروسازی در صلاحیت این سازمان می‌باشد.

فرد شاکی باید به سازمان مزبور مراجعه کرده و شکایت خود را به ثبت برساند. البته رسیدگی به این گونه شکایات در سازمان حمایت از مصرف‌کننده کمی زمانبر است و پروسه مشخصی را طی می‌کند.

متقاضیان و شاکیان ضمن مراجعه به سازمان استان مربوط شکایات، انتقادات و درخواست‌های خود را طرح و پیگیری نمایند. البته شاکیان برای اعلام نظر قطعی از سوی سازمان مربوطه می‌بایست مدت زمانی را منتظر بمانند تا نتیجه نهایی وصول شود.

اگر شاکی، تخلف خودروسازان را بتواند ثابت نماید، سازمان حمایت از مصرف‌کننده برخورد جدی را با خودروسازان متخلف انجام می‌دهد.

در این سازمان بخش‌های خاصی برای رسیدگی به شکایات مردمی از شرکت‌های خودروسازی نظیر سایپا و ایران خودرو قرار داده شده است تا شهروندان به راحتی بتوانند شکایاتشان را از این طریق اعلام کنند.

شکایت از طریق سازمان تعزیرات حکومتی

از روش‌های دیگر شکایت از مجموعه خودروسازی کشور، مراجعه به سازمان تعزیرات حکومتی است. شاکی می‌تواند با مراجعه به این سازمان، شکایت خود را ثبت کند.

شکایاتی که در ارتباط با بحث گران فروشی است، به سازمان تعزیرات ارجاع داده می‌شود. البته این سازمان در صورتی به شکایات مردمی رسیدگی می‌کند که خودروسازان به صورت غیر قانونی و خارج از ضوابط تعیین شده، خودرو را بالاتر از قیمت مصوب به فروش برسانند.

اعلام نظر نهایی درمورد شکایت مطرح شده از سوی سازمان تعزیرات معمولا با تاخیر صورت می‌گیرد و دلیل آن هم بررسی‌های دقیق و لازم در این حوزه است.

درواقع ابتدا باید تخلف صورت گرفته در سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده اعلام شود و بعد از تشکیل پرونده، شکایت مربوطه به سازمان تعزیرات ارجاع داده می‌شود.

شکایت از طریق سازمان بازرسی کل کشور

مطابق ماده ۲ قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور، شکایاتی در این سازمان قابل رسیدگی است که در خصوص عملکرد شرکت‌ها و موسسات و ارگآن‌های دولتی و یا موسسات و شرکت‌های عام‌المنفعه و سازمان‌هایی که تمام یا قسمتی از سرمایه یا سهام آن‌ها متعلق به دولت است یا دولت به نحوی از انحاء بر آن‌ها نظارت یا کمک می ‌ماید، باشد.

پس امکان پیگیری شکایت از خودروسازان از طریق سازمان بازرسی کل کشور وجود دارد و شاکی می‌تواند شکایت خود را به اطلاع این سازمان برساند.

خودروسازی در ایران

شکایت از طریق مراجع قضایی

در صورتی که شرکت‌های خودرو سازی نظیر ایران خودرو یا سایپا، مرتکب تخلفی شده باشد که قوانین و مسائل حقوقی کشور را نقض کند، امکان شکایت از این مجموعه وجود دارد.

شاکی این حق را دارد که در خصوص مسائلی مانند آسیب دیدن سرنشینان خودرو به دلیل بروز نقص فنی، شکایت خود را در مراجع کیفری به ثبت برساند. شکایت مربوطه ابتدا در دادسرا صالح رسیدگی می‌شود و سپس برای صدور رای به دادگاه کیفری ارجاع داده می‌شود.

ثبت شکایت از خودروسازان از طریق سامانه 124

وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ثبت شکایات مردمی سامانه 124 را راه انداری کرده است. این وزارتخانه برای رسیدگی به تخلفات سازمآن‌هایی که در صلاحیت آن است، سامانه مزبور را طراحی کرده است.

در واقع اگر از خودروسازان به دلایل مختلف قصد شکایت دارید، می‌توانید شکایت خود را در این سامانه ثبت کنید تا در اسرع ووقت پیگیری‌های لازم در این زمینه انجام شود.

سامانه 124 شرایطی را فراهم کرده است تا شاکیان بتوانند به روش غیر حضوری، شکایت خود از خودروسازان را ثبت کنند.

زمانی که شکایتی در این زمینه در سامانه ثبت می‌گردد، مسئولان مربوطه در وزارت صنعت، اقدامات لازم را جهت بررسی انجام داده و نتیجه را به شاکی اعلام می‌کنند.

علاوه بر شکایت، شهروندان می‌توانند هرگونه پیشنهاد و انتقادی از نحوه عملکرد خودروسازان داشته باشند را در سامانه مطرح کنند.

سطح رضایت مشتریان از خدمات‌دهی شرکت‌های خودروسازی

هرساله شاهد حجم انبوهی از شکایت مصرف‌کنندگان از کیفیت خودروهای داخلی و نحوه خدمات دهی آن‌ها هستیم. متاسفانه خودروسازان، نه تنها به شکایات مطرح شده توجه خاصی نمی‌کنند، بلکه با همین روال اقدام به تولید خودرو می‌کنند.

درواقع عدم لحاظ این موارد منجر به تولید خودرو بی‌کیفیت و بدون استاندارد جهانی می‌شود و یقینا تقاضا برای خرید این محصولات کاهش می‌یابد.

همه این موارد باعث می‌شود خریداران رضایت کافی از محصولات تولیدی شرکت‌های خودروسازی کشور نداشته باشند و شکایات گوناگونی از این مجموعه مطرح شود.

همچنین میزان رضایت مصرف‌کنندگان از خدمات دهی خودروسازان در سطح قابل قبولی وجود ندارد و هرساله این مجموعه با چالش‌های مختلفی در زمینه تولید خودرو روبه‌رو است.

علاوه بر بحث کیفیت خودرو، سطح خدمات دهی شرکت‌های خودروسازی به مردم قابل قبول نیست و مسئولان مربوطه در قبال تخلفاتی که انجام می‌دهند، به مشتریان پاسخگو نیستند.

در واقع می‌توان اینگونه بیان کرد که نارضایتی از ارائه خدمات توسط خودروسازان، زمینه شکایت از آن‌ها را فراهم می‌کند و شاکی برای آن که به حق و حقوق خود برسد، راهی جزء طرح شکایت قانونی ندارد.

خودروی داخلی

ارائه مشاور حقوقی برای شکایت از خودروسازان

همانطور که گفته شد، میزان شکایات مردمی از خودروسازان طی چند سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است و دلیل عمده آن هم عدم تعهد شرکت‌های خودروسازی در قبال مصرف‌کنندگان است.

کیفیت نامطلوب خودروهای تولید داخل، قیمت بالای خودرو، عدم تحویل خودرو در زمان توافق شده و موارد دیگر از جمله دلایل اصلی شکایت از خودروسازان است.

شکایت از طریق وزارت صنعت، سازمان حمایت از مصرف کننده و حتی مراجع قضایی، جزو راه‌های طرح دعوا علیه خودروسازان است. در واقع اگر تخلفی از شرکت ایران خودرو و یا سایپا رخ دهد، می‌توانید با پیگیری های قانونی از آن‌ها شکایت کنید.

به همین جهت، اگر قصد شکایت از خودروسازان متخلف را دارید، راه حل مناسب برای شما استفاده از خدمات و سرویس‌های متنوع سامانه شکایت 24 است.

در این صورت می‌توانیم شما را در تمام مراحل شکایت راهنمایی کنیم و اطلاعات حقوقی لازم را در اختیار شما قرار دهیم. طرح شکایت از مجموعه خودروسازی کشور، نیازمند رعایت یک سری شرایط قانونی است که بدون بهره گیری از کارشناسان و مشاوران حقوقی مجرب عملا روند رسیدگی را دشوار می‌کند.

ما در این سامانه با داشتن تیمی از وکلای دادگستری مجرب و مطلع و کارشناسان حقوقی آگاه، قادر هستیم تا خدمات مشاوره‌ای در حوزه شکایت از خودروسازان را در اختیار شما بگذاریم و شما را در تمامی مراحل ثبت شکایت یاری نماییم.

استفاده از خدمات سایت شکایت 24 می‌تواند راهکاری مناسب برای طرح شکایت از شرکت‌های خودروسازی به شمار رود. این سامانه، آماده خدمت رسانی در ارائه انواع خدمات حقوقی نظیر تنظیم شکوائیه، دادخواست، لوایح دفاعیه و مشاوره‌های تخصصی می‌باشد.

قبل از هر اقدام حقوقی بهتر است از مشاوره‌های تخصصی این سایت که توسط وکلا و کارشناسان مجرب و متخصص انجام می‌شود، استفاده کنید و از راهنمایی‌های مشاوران متخصص در این زمینه بهره مند شوید تا بهترین نتیجه را در کمترین زمان ممکن دریافت کنید.

چرا باید شکایت 24 را انتخاب کنیم؟

یکی از روش‌هایی که می‌توان از طریق آن به اطلاعات حقوقی دست یافت، مشاوره حقوقی است. در واقع از طریق مشاوره حقوقی می‌توان به موضوعات و مسائلی که در مورد آن دچار مشکل شده‌اید، اطلاعات لازم را دریافت کنید.

اگر تمایل دارید که با وکلا و متخصین حقوقی در ارتباط باشید و از این افراد مشاوره حقوقی دریافت کنید، سامانه شکایت 24 یقینا انتخاب قابل قبولی برای شما بوده و استفاده از خدمات این سامانه می‌تواند مزایا فراوانی داشته باشد.

یکی از این مزیت‌های بهره‌مندی از مشاوره حقوقی سامانه شکایت 24، برخورداری از شرایط مناسب اطلاعات حقوقی است. از طریق مشاوره حقوقی این سامانه می‌توان اطلاعات لازم در مورد نحوه اقامه دعاوی حقوقی و همچنین انجام مراحل لازم در این زمینه را کسب کرد.

مزایا دیگر استفاده از مشاوره حقوقی این سامانه، هزینه‌های بسیار مناسب مشاوره است که با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان ممکن می‌توان اطلاعات حقوقی لازم را در مورد مسائل مختلف کسب کرد.

با توجه به این طرح دعاوی حقوقی از طریق مراجع قانونی، کمی زمانبر و نیازمند رعایت یک سری موارد قانونی است و اصول دادرسی مشخص دارد، که بدون بهره‌گیری از کارشناسان و مشاوران حقوقی مجرب عملا روند رسیدگی را دشوار می‌کند.

در صورتی که قصد دارید از خودروسازان شکایت کنید اما در این زمینه با نحوه و مراحل شکایت آشنا نیستند، نگران نباشید؛ زیرا مشاوران و کارشناسان حقوقی ما در کنار شما هستند تا بتوانید به بهترین شکل ممکن در این زمینه اقدام به طرح شکایت نمایید.

‫18 دیدگاه ها

  1. با سلام:

    پیرو موضوع عدم ارسال بخشنامه‌های فروش خودروی ها مدل پارس از سازمان فروش ایران‌خودرو و طفره از پاسخگویی و در ادامه درج خبر با عنوان «ایران‌خودرو: مجوز استاندارد هر خودرو‌ صادر نشود خط تولید آن را متوقف می‌کنیم»

    مطالبه و جوابیه متقاضیان از ایرانخودرو به شرح ذیل می باشد:

    1. زمان ثبت‌نام در سامانه یکپارچه در دور اول اعلام تولید تمامی خودروهای گروه پارس تا پایان سال 1402 درج شده بود، تبدیل خودرو به بهانه نداشتن مجوز استاندارد برای نوبت‌های سال 1403 امکانپذیر است و ایران‌خودرو مکلف هست نوبت‌های سال 1402 را مطابق خودروی درخواستی متقاضی بخشنامه فروش ارائه کند.
    2. زمان ثبت نام سامانه یکپارچه اول در بند‌های قرارداد با سامانه یکپارچه هیچ‌گونه توافقی مبنی بر اختیار خودروساز نسبت به تغییر تیپ یا مدل خودروی درخواستی متقاضی وجود نداشت.
    3. وزیر محترم صمت پیرو مطالبه‌های متقاضیان اعلام کرد خودروساز حق تغییر تیپ یا مدل خودرو را ندارد.
    4. در گروه خودروی پارس برای پارس سفارشی نوبت پاییز بخشنامه تبدیل اختیاری به پارس ساده صادر شده و بخشی از متقاضیان که این تبدیل اختیاری را انجام ندادند و منتظر بخشنامه پارس سفارشی ماندند و بلاتکلیفند!
    5. جای تعجب است که گروه خودروی پارس تا انتهای پاییز مجوز تولید و استاندارد داشته است و برخلاف وعده سامانه یکپارچه که تولید و ارائه تا انتهای سال 1402 خواهد بود برای زمستان 1402 ایران خودرو از عدم تمدید مجوز استاندارد 85گانه سخن می‌گوید.
    6. زمان ثبت نام خودروهای پارس قیمت‌های اسفند سال 1401 برای مثال پارس ساده 165 میلیون تومان بود، در بازه‌های زمانی مختلف ایرانخودرو با مجوز یا بدون مجوز شورای رقابت اقدام به افزایش قیمت خودروی پارس کرد و در آخرین تغییر به بهانه‌ استانداردهای 85گانه خودروی پارس ساده را در تابستان از 265 میلیون تومان به 294 میلیون تومان افزایش داد.
    7. طی تماس‌های مختلف متقاضیان با کارخانه‌های تولید خودروی پارس در خراسان، مازندران، فارس و کرمانشاه طبق شنیده‌ها روزانه تعداد زیادی خودروی پارس تولید می‌شود و همچنین مشاهدات میدانی حکایت از این دارد که در پارکینگ کارخانه‌ها تعداد زیادی خودروی پارس دپو شده است، آمار اعلامی تولید خودروی پارس توسط خود ایران خودرو حکایت از این موضوع دارد در حالی که اکثر تعهدات بهار و تابستان و بخش عمده تعهدات پاییز سال 1402 خودرو تحویل متقاضی شده یا در آستانه تحویل است، حال سوال اینجاست که خودروی بدون استاندارد 85گانه چرا با این تعداد زیاد تولید و دپو می‌شود؟
    8. خودروی پارس با موتور تیوفایو مدت‌هاست در برنامه‌های فروش ایران‌خودرو قرار ندارد، چه در سامانه یکپارچه و چه قبل که فروش ایران خودرو به صورت قرعه کشی بود، احتمال دلیل این امر استقبال زیاد متقاضیان از این مدل خودروی پارس هست که موجب اختلاف قیمت بالای این خودرو در بازار با قیمت کارخانه شده است، با این حال طی آمار رسمی خود ایران خودرو در یک ماه اخیر خودروی پارس تیوفایو بخشی از خط تولید خودروهای دیگر گروه پارس را مشغول کرده است و احتمالا موجب کندی روند تولید خودروهای دیگر گروه پارس شده است، خودروی تیوفایو برای چه کسانی تولید می‌شود؟ خودروی تیوفایو مجوز استاندارد 85گانه دارد؟!
    9. نکته خیلی مهم که پاسخ فوری ایران‌خودرو را خواستاریم: برای متقاضیان خودروی سورن سامانه یکپارچه تعهد زمستان 1402 حدود دو هفته گذشته بخشنامه تبدیل به خودروی پارس ساده صادر گردید، خودروی پارس برای تبدیل از خودروی دارای استاندارد سورن، برای تحویل در زمستان 1402 دارای مجوز استاندارد است ولی برای متقاضیان خود به ناگاه فاقد مجوز استاندارد شده؟!

    با سوالات و‌ مطالب فوق به نظر می‌رسد طفره ایران‌خودرو از پاسخگویی به مطالبه‌ بحق متقاضیان پارس به گروه محترم خبرگزاری فارس و در ادامه انتشار خبر موضوع مجوز استاندارد 85گانه در امتداد مطالبه‌ مردمی ایجاد شده توسط ایران‌خودرو، بهانه‌هایی برای افزایش مجدد به ناحق قیمت این گروه خودرویی و فشار بیشتر به قشر ضعیف جامعه خلاف وعده‌های وزارت صمت و نمایندگان مجلس و رئیس جمهور در راستای حفظ حقوق مشتریان می‌باشد که از نهادهای نظارتی محترم و مسئولین به جد خواستار ورود در این حوزه هستیم تا از بی عدالتی ایران‌خودرو به هموطنان جلوگیری شود…

    خواهشمندیم در راستای حفظ حقوق به حق مطالبه‌گران، نسبت به تلاش برای پاسخگویی مدیرعامل، مدیر سازمان فروش، مدیر بازاریابی و دیگر مسئولین ایران خودرو، اقدام عاجل مبذول نمایند.

    با تشکر متقاضیان پارس پاییز و زمستان۱۴۰۲

  2. سلام قرارداد۴۵جهت تحویل خودرو انجام دادم بعد از ۷ماه خودرو تحویل دادن از نمایندگی رفتم کارشناسی متوجه شدم خودرو تصدفی برگشتم نمایندگی تجویل نگرفت نمی دونم چکار کنم . خدا یا به دادمردم برس از ظلم

  3. با عرض سلام
    شرکت خودروسازی ایلیا خودرو تولید کننده ماشین دایون y5 در اسفند سال ۱۴۰۱ اقدام به پیش فروش خودرو در خارج از سامانه یکپارچه واز طریق سایت شرکت به قیمت قطعی یک میلیارد و شصت و پنحاه میلیون تومان نمود ، نصف مبلغ را نقدی دریافت کرد و قرار شد بعد از ۹۰ روز کاری بقیه مبلغ را با ارسال دعوتنامه دریافت نماید ، حال که در سال جدید شورای رقابت قیمت خود رو مذکور را یک میلیارد و صد و هفده میلیون را مصوب نموده است ، شرکت ایلیا از پذیرفتن این قیمت با ادعای اینکه بخشنامه تعدیل قیمت بدست ما نرسیده است ، شانه خالی کرده و اصرار به قیمت قبلی و خارج از سامانه یکپارچه دارد ، با توجه به اینکه اکنون پنج ماه است که مبلغ هفتصد و هشتاد و پنج میلیون در حساب شرکت واریز کرده ایم و امکان پس گیری پول را نداریم ، خواهشمند است در مورد فوق امر به ابلاغ فرمایید و از حق مشتریان دفاع فرمایید .

  4. باسلام.به هیچ عنوان از شرکت کلاه بردارمدیران خودرو ماشین ثبت نان نکنید.بنده ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ ثبت نام کردم وپس از پرداخت هزینه قرارشد۴۵ روزه تحویل خودروx22proرا انجام دهند.الان ۱۵ مرداد۱۴۰۲ می باشد وهیج خبری نیست وهیچ کس هم جوابگو نمی باشد.لعنت خدا بر کسانی که با مال وجان مردم بازی میکنند.ولعنت برآنانی که میبینندوراضی شده اندوهیچ اقدامی نمی کنند.ظاهرا زلزله بم کرمان را فراموش نموده اند

  5. شورای محترم رقابت اینجانب نزدیک نه ماه هست که از شرکت بهمن متور در طرح خودروهای فرسوده برنده یک دستگاه خودرو شاسی شده ام اما شرکت بهمن نسبت به باز نمودن درگاه واریز وجه خودداری می کند خواهشمند است با توجه به اینکه ما در این طرح برنده شده‌ایم و خودرو فرسوده مان را اسقاط کردیم دستور بدین خودرو ثبت نامی ما را زود تر با قیمت مصوب شورای رقابت تحویل بدهند .

  6. سلام علیکم
    وضعیت تحویل خودروهای سنگین ونیمه سنگین به رانندگان ناوگان حمل ونقل عمومی اصلا خوب نیست.
    حتی انجمن صنفی رانندگان هیچ گونه اقدامی در خصوص تحویل خودروهای صفر و کار کرده به رانندگان،انجام نداده است.
    درحال حاضر این خودرو ها بدون احتیاج به مدارک شغلی راننده،دراختیارکلیه اقشار وتمام سنین جامعه قرار می گیرد
    حتی کسانی که هیچ ربطی به رانندگی ندارند وتعدادی از این افراد گواهینامه پایه سوم رانندگی هم ندارند.
    وتعدادی دیگر از خودرو ها به مدیریت نمایندگی های شرکت ها تحویل داده میشه که با هر قیمتی که دلشان بخواهد در بازار آزاد(بازارسیاه)بفروشند.وسلام علیکم ورحمت الله

  7. الان بابت گرانفروشی خودروسازان مونتاژی به چه صورت و چه مراحلی باید طی کنیم تا بتونیم ازشون پولمون و پس بگیریم من بابت x55 پرو ۱/۲۵۰ دادم درصورتی که قیمت شورا رقابت ۹۸۰ هست

  8. سلام
    متاسفانه ایرانخودرو اسامی بسیاری از افراد شرکت کننده در طرح پیش فروش به بهانه عدم تطابق شماره تلفن با کد ملی حذف کرده در صورتی که مراحل قبلی ثبت نام حساب وکالتی و سامانه یکپارچه خطایی به این صورت مشخص نشده بود.

  9. چقدر گرانی آخه شما خودروسازان با نام ایران، خودرو به مردم تحویل میدین ماشینی که با حداقل هزینه ساخته میشه وتو کشورهای خارجی بزاری نگاش هم نمیکنن خجالت نمیکشین روزگاران درازی با این قرعه کشی ها سر مردم شیره می‌مالید با کم ترین کیفیت سود هنگفت به جیب میزنین به کی شکایت کنیم آخه همتون‌ دستتون تو یه کاسست‌‌ تو امارات با ۱۰۰ میلیون ایران بهترین ماشینارو میدن اونوقت تو کشور ما با ۱۰۰ میلیون نصف پراید هم نمیدن

    1. سلام چرا خودرو ۷میلیون شده…چرا خودرو ۳۰میلیون شده ۸۰۰ الی ۱میلیارد الی بالاتر چرا اخه تاچه سالی ما به این پول میرسیم تا بتوانیم خودرو بخریم که هیچ موقع به این پول نخواهیم رسید تا پایان عمر نمیشه رسید حالا دست به دعا برمیداریم لعنت خدا نفرین خدا و سرطان شامل دلالان دلالان افرادی که گرانی تورم درست کردن و مشکلات و نا امیدی برای مردم درست کردن وبیخیال شدن وسود بردند .. سلام ودرود بر شهدا وامام راحل

  10. سلام . به هم وطنان عزیز تاکیدا توصیه میکنم که به هیچ عنوان از شرکت فردا موتور ثبت نام ننمایند . اصلا به قزاز داد و قول خودشان ارزشی قائل نیستند و هیچ کس جوابگو نیست . عده ای کلاهبردار جمع شده و مردم را سرکیسه می‌کنند. تعهدی در کار نیست و همه حرفها دروغ میباشد. به هیج وجه به شرکت فردا موتور اعتماد نکنید.

  11. سلام و وقت بخیر. ما خرداد در قرعه کشی سمند سورن برنده شدیم . و باید تا آخر شهریور تحویل می‌گرفتیم. الان آخرای آبان ماه هستیم هنوز تحویل ندادن و هیچ پاسخگو هم نیستند. نمایندگی هم همش میگه به ما مربوط نمیشه باید بیاد.

    1. درد مشترکی که خیلیها درگیر آن هستند یکیش خود من این را نوشتم تا در ناراحتی که داری سهیم باشم

  12. باسلام
    از روش برخورد مسئولان کرمان موتور ناراضی ام خدمات پیس از فروش در نازلترین سطح انتظارست .قراردادها طوری تنظیم شده که تداعیگر دوران برده داریست، قطعا معامله دو طرفه است و هر دوطرف باید حقوق مساوی داسته باشند و البته مشتری از حقوق ویژه ای برخوردارست ،اما متاسفانه اصل مشتری مداری رعایت نمیشود .
    ما ناراضی هستیم از این روش نامناسب

    1. شرکت کرمان موتور درخصوص خودروی جدیدش جک j7خلف وعده میکنه وتحویل نمیده فقط میگن منتظرباشید. زمانیکه ثبت نام میکنی که بالابالا مینشونن مشتری رو بعداز دریافت پول مشتری رواصلا تکریم نمی کنند. شکایت هم میبری هیچ مرجعی جوابگو نیست. خسارت دیرکرد هم فقط روی کاغذ هست پرداختی درکارنیست. ۳۶درصدخسارت تعیین کردن یک ریال نمی پردازند. حق الناس معنایی نداره وباید تاسف خورد بابت…
      مشتری هرروز چشم به انتظاری میکشه وبرای اصحاب ومراجع تظلم خواهی هم مهم نیست وگرنه اگر خودرو ساز رو جریمه سنگین کنند دیگه حساب کار دستشون میاد که ظلم نکنند و درموعدمقرر خودرو رو تحویل بدهند

  13. باسلام ازنمایندگی ایرانخودرو از مسئولین که قول دادن ولی عمل نکردن گله داریم اخه تا الان چهار مرتبه طرح جوانی جمعیت ثبت نام میکنم ولی حتی رزوهم درنیومدیم انتظارداریم اولویت با مادرانی باشه که تا الان اسمشون درنیومده کلی حرس جوش خوردیم با این طرح من فرزند مهلول دارم خدا روخوش میاد به ماوعده دروغ بدن لطفا پیگیری کنید عاجزانه تقاضا داریم پیگیری کنید اگه حرف ماشنیده میشه

    1. سلام و خدا قوت با شرکت داخلی ماشین ایران چرا خرید ماشینی که تولید داخلی است باید با تاخیر تحویل داده شود و در سایت هیچ جا برای درخواست اعتراض وجود ندارد جواب 2 ماه تاخیر 4 میلیونه واقعا واقعا جای تأسف دارد من کالا ی خریدری شده خودم رو میخوام نه سود 1درصدی واقعا ادم باید تاسف بخوره برای شرکت و کشوری که هیچ پیگیری و نظارتی روی شرکت های داخلی نداره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا